Kindercoaching

Waarom een kindercoach inschakelen?

Opvoeden is en blijft een hele klus. Je wil het beste voor je kind, maar wat is het beste? Wat heeft jouw kind nodig? En wat heb jij als ouder nodig om je kind te begrijpen?  


Elk kind heeft het recht gezien en begrepen te worden. Daarom is wat extra ondersteuning of je verhaal even delen met een onafhankelijke professional soms zo fijn. Ook jij mag het af en toe gewoon lastig vinden of niet helemaal begrijpen wat nu precies de behoefte van je kind is. Dat is helemaal niet gek zelfs, omdat kinderen je zo kunnen verrassen met hun gedrag. 

Hoe geweldig zou het zijn als wij het kind samen nog beter zien, begrijpen, snappen en daardoor mogen volgen, zodat jouw kind in zijn of haar eigen tempo kan groeien?! Daar help ik jullie graag bij.


Elk kind is uniek, elk kind mag zich ontwikkelen vanuit zijn eigen kracht en mogelijkheden.


Hoe ziet het traject eruit?

Ik neem je kind spelenderwijs mee op ontdekkingsreis.  Mijn praktijkruimte aan huis zorgt voor een heerlijke rustige omgeving waar ik met vele mooie materialen het beste uit het kind naar boven mag halen, het kind alle ruimte kan geven om zelf te ontdekken wat hij of zij nodig heeft. Tijdens de coachingssessies gaan we ook veel naar buiten. De natuur wijst vanzelf de weg die nodig is, het pad van de natuur is magisch...


De nadruk ligt tijdens het traject niet op praten, maar juist op doen, luisteren en meelopen. Zo geven we jouw kind de regie en kan hij of zij op een nieuwe manier naar zichzelf kijken. 


Praktische informatie:


  • We beginnen met een korte gratis (telefonische) kennismaking. Onze samenwerking moet goed voelen en gebaseerd zijn op vertrouwen. Daarom neem ik graag even de tijd om jullie te leren kennen voordat we samen het coachingstraject starten.

  • Als de klik er is, plannen we een eerste afspraak van 60-90 minuten. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op de huidige situatie, de uitdagingen waar jullie mee worstelen en bepalen we de stip op de horizon waar we samen naartoe gaan werken. 

  • Vervolgens plannen we de vervolgafspraken in van 60 minuten. Gaandeweg evalueren we of er meer of minder sessies nodig zijn, afhankelijk van jullie behoefte.


Tarieven:

  • Kennismaking (telefonisch) gratis
  • Intakegesprek/ eerste kennismaking 60-90 minuten: € 70,-  incl. BTW
  • Coachingssessie: € 65,-  incl. BTW